Nieuws

Lees hier alles over Technical Maintenance Service nv.

TMS is hét aanspreekpunt voor koel-, verwarmings- en airconditioningssystemen in grote supermarktketens en bedrijfsgebouwen. Het succesrecept? De complete dienstverlening, van advies, levering en installatie tot onderhoud en service.

TMS in Manager Magazines

Uw verwarmings- of koelinstallatie op afstand bewaken en ingrijpen bij defecten. U ’s nachts uit uw bed halen bij een storing … of net niet. De mogelijkheden bij TMS zijn legio. Eén ding staat vast: TMS uit Ternat en Genk volgt uw koel- of verwarmingsinstallatie minutieus op.

M.M.: TMS wil sterker inzetten op onderhoudscontracten. Hoe doen klanten daar hun voordeel mee? Danny Hendrickx, zaakvoerder: “Eerst en vooral is er de wettelijke verplichting om uw technische installatie te onderhouden. Buiten dit aspect is een regelmatig onderhoud goed voor de veiligheid, het energieverbruik en de werking van uw installatie. Een voorbeeld: een centraal stooktoestel op gas moet verplicht om de twee jaar door een erkend technicus onderhouden worden. Met een onderhoudscontract gebeurt dat stipt. Ook de luchtkwaliteit binnen een werkomgeving is uiterst belangrijk. Een slechte luchtkwaliteit werkt contraproductief bij de werknemers. Het onderhouden van uw ventilatiesysteem waarbij de fi lters regelmatig gereinigd of vervangen worden, zorgt voor een betere luchtkwaliteit en uiteraard ook voor een energiezuinigere installatie. Hetzelfde geldt voor uw airco-installatie. Onze onderhoudscontracten starten met een inventaris van Uw installatie. Na deze inventaris wordt, in samenspraak met de klant, het periodieke onderhoud van elk onderdeel van zijn installatie bepaald.“

M.M.: Energiebesparing en milieuvriendelijkheid staan volop in de kijker vandaag. Ook bij TMS? “Uiteraard! Een verwarmingsketel van twintig tot dertig jaar oud werkt nog prima, denkt de klant soms. Maar wij weten: het rendement en dus het energieverbruik is écht niet zo goed. In veel gebouwen blijft de ketel bovendien constant werken zowel in de zomer, weekenddagen, verlofdagen. Stelt u zich eens voor welke besparingen u zou kunnen realiseren als we tijdens deze periodes de ketel op een verlaagd regime laten werken en zelfs op sommige tijdstippen volledig laten uitschakelen. Vergeet hierbij ook de impact op het milieu niet. Met een kleine investering in regelapparatuur kunnen wij zorgen voor een enorme energiebesparing. Als Value Added Partner van Siemens wordt hun regelapparatuur volledig door onze eigen mensen geprogrammeerd. Zo garanderen wij de snelste besparing. TMS speelt dus ook een adviserende rol. Uit onze onderhoudsrapporten leiden wij af hoe we kunnen optimaliseren, waar dus besparingspotentieel zit. Belangrijk voor het milieu én voor uw portefeuille.”

M.M.: TMS doet aan telebeheer van koelapparatuur en HVAC-systemen. Welke voordelen biedt dat? “Telebeheer betekent dat wij uw koelen verwarmingssystemen op afstand bewaken en beheren, 24u op 24u, 7 dagen op 7. Onze operator heeft via zijn beeldscherm volledig zicht op uw installatie en grijpt zonodig in door het systeem stil te leggen, te herstarten of opnieuw in te regelen. Hiermee kan hij gevaarlijke situaties of schade voorkomen. Denkt u eens aan een supermarkt met een aantal koelmeubels en diepvriezers. Loopt er iets fout met één van die toestellen dan wordt er direct een alarm naar onze bewakingscel gestuurd. Wij kunnen dan van op afstand ingrijpen op uw installatie. Als het om een mechanisch probleem gaat, waarschuwen wij u of sturen we iemand ter plaatse. Zo lossen we een probleem op voor er schade is. Dankzij onze telebeheercel bespaar je dus op het aantal interventies maar ook het warenverlies zal drastisch verminderen. Met telebeheer werken we ook preventief. We analyseren de werking van uw installatie. Welke toestellen slaan vaak alarm? Deze informatie brengen we in kaart via trends om tot een grondige analyse te komen. Dit leert ons hoe we uw installatie kunnen optimaliseren wat zich vertaalt in een beter rendement. Daarnaast kunnen wij in een oogwenk rapporten genereren voor de voedselinspectie, voor uw energiemanager of facility manager. Denkt u eens aan de tijdswinst die zo een eenvoudige rapportage betekent! De belangrijkste troef? Uw verzekering op warenverlies wordt de verzekering van TMS. Of: door uw installatie op afstand te laten bewaken, wordt uw verzekering goedkoper.”

Lees hier het artikel op Manager Magazine.

← Ga terug naar het nieuwsoverzicht